ISKOLA MÁSKÉNT 2016 ŞCOALA ALTFEL

            „Iskola másként”, avagy rendhagyó tanórák egy hétig (2016. április 18-22.)

            Április harmadik hetében nem a megszokott órarend szerint zajlott az oktatás intézményünkben, hanem egy különleges tevékenységi rend alapján.

            Az Iskola másként hét keretén belül zajló változatos programok célja, hogy a tanulók érdekes, kötetlen tevékenységekben vegyenek részt. Lényege, hogy e speciális hét alatt a gyerekek játszva szereznek ismereteket, hasznosíthatják tehetségüket, és minél érdekesebb, változatosabb területeken próbálják ki képességeiket. A változatos programok során lehetőség nyílik arra is, hogy azok a gyerekek is sikerélményben részesüljenek, akik a hagyományos tanulási keretek közt háttérbe szorulnak. Ily módon olyan foglalkozásokra került sor ezen a héten, amelyek nem kimondottan egy adott tantárgyhoz kapcsolódtak.

            A rendhagyó tevékenységek, foglalkozások végleleges programjának kidolgozásakor a diákok, valamint a szülők előzetes javaslatait is figyelembe vettük. Az elképzelések terén nagy volt a változatosság, így kulturális- és sportrendezvényekből, kézműveskedésből, hagyományőrzésből, színjátszásból, tánctanulásból, egészségügyi nevelésből, közösségformáló játékokból vehették ki részüket a diákok, de az intézménylátogatások, kirándulások sem maradtak el, sőt iskolábanalvás is szerepelt a programban.

            Ezen a héten lehetőség nyílt arra is, hogy különféle szakterületekről meghívottak tartsanak előadást, ugyanakkor intézmények, cégek, szervezetek meglátogatása szintén élményt jelentett mindannyiunk számára. Ily módon nemcsak elméleti ismeretekre tehettek szert, hanem gyakorlatban is kipróbálhatták magukat: kenyeret dagasztottak, híradót készítettek, régi pénzérméket, bankjegyeket vizsgáltak, alaposabban megismerkedhettek a tűzoltóautó és a fogorvosi rendelő felszerelésével, továbbá környezeti nevelésben is részesültek a diákok, ugyanis nagy mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze.

            Különböző népek lakóházait építették fel kicsiben, idegen népi játékokat játszottak, mantráztak a dzsajpuri erődpalotában, így mélyültek el a számukra idegen kultúrákban.

            Egész héten jó hangulatban folyt a lázas munka, mivel a diákok kedvelik a kötetlen, sokszínű tevékenységeket, amelyek során más jellegű képességeiket fejleszthetik. A tanulók élményekkel gazdagodva kezdhették meg a tavaszi vakációt.

            

SCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_01.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_02.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_03.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_04.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_05.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_06.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_07.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_08.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_09.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_10.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_11.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_12.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_13.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_14.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_15.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_16.jpgSCOALA ALTFEL 2016 ISKOLA MASKENT_17.jpg