FARSANG – III. A. OSZTÁLY - 2018

A Petőfi Sándor Gimnázium III. A. osztályával idén is részt vettünk a jégkarneválon, 2018. február 13-án, húshagyókedden pedig megszerveztük a hagyományos farsangi maszkabált is.

A délelőtt a farsangi népszokások felelevenítésével kezdődött: beszélgetés a farsangi hagyományokról, farsangi jelmezek készítéséről, farsangi ételekről, a húshagyókeddi szokásokról. Ezután rövid dokumentumfilmek, illetve összefoglaló kisfilmek megtekintésére került sor a mohácsi busójárásról, a csíkborzsovai farsangtemetésről, illetve a velencei karneválról.

            Ezt követően az osztály minden tanulója a maga kiválasztott jelmezbe öltözött, bemutatkozott, majd kezdődött a farsangi eszem-iszom, tánc, mulatság.

            Köszönet a vállalkozó kedvű, segítőkész szülőknek és nagyszülőknek a finom farsangi fánkért.

Jégkarnevál – 2018. február 2.


Maszkabál – 2018. február 13.

Csoportkép

Hercegnők, táncosok

Varázslók, boszorkányok

Indián, énekesek

Cowboy, lovag, kalóz nindzsa

Sportolók


Állatok: béka, polip


Bohócok


Mesterember tükörtojással

Tanítónő: Füleki Katalin

 

 

 


FARSANG 2017

            A Petőfi Sándor Gimnázium alsó tagozata 2017. február 24-én délelőtt a Sportcsarnokban farsangi jelmezbált szervezett a gyerekeknek. A 11 osztály minden tanulója részt vett a mulatságon, ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben vonultak fel az osztályok.

            A II. A. osztály tanulói a Táncoló talpak című film hatására, „táncoló talpú pingvineknek” öltöztek. Nagy élmény volt, hogy minden gyerek maga készítette el a jelmezt kézimunka órán. Kovácsovics Fruzsina Pingvintánc dala és videoklippje alapján tanulták meg a pingvintáncot.

            Délután pedig mindenki más-más jelmezbe öltözve jelent meg az osztályközösségnek szervezett farsangi mulatságon.

ClipClip 2