2017-2018

Határon túli sikerek

Kaposváron szavaltak a petőfis gyerekek

 

A Kárpát-medencei Magyarok Baráti Társaságának 21. versmondó versenyén vettek részt szombaton a kézdivásárhelyi Szeretetiskola és a Petőfi Sándor Gimnázium tanulói. A gyerekek egy első, és két második díjjal tértek haza.

A kaposvári versenyen összesen 78 tanuló vett részt, Kézdivásárhelyt 11 petőfis gyerek képviselte, ebből nyolc a Szeretetiskola tanulója is. A versenyen egy, az 1848-49-es szabadságharccal kapcsolatos, és egy szabadon választott verset kellett elszavalniuk a résztvevőknek. A kézdivásárhelyi gyerekek szabadon választott versei főként a szeretet témaköréhez kapcsolódtak. A III-IV. osztályosok kategóriájában második díjas lett Kelemen Zsanett, a Szeretetiskola tanulója, a VII-VIII. osztályosok kategóriájában első helyezett Puskás Cynthia Laeticia, második díjas Borcsa Zsombor lett. A versenyt követően a szegedi Betyárok Tanyája vendéglőben egy, a Szeretetiskolát támogató adománygyűjtő vacsorát szerveztek. A befolyt összegből az étterem tulajdonosa hasznos eszközöket vásárol, amelyeket januári látogatása során személyesen nyújt majd át az intézmény tanulóinak. 

Hatalmas élmény volt a gyerekeknek a verseny, a kirándulás és az a szeretet, amely fogadta őket – mindezekért köszönet a Zarah Moden és New Fashion nadrággyárak igazgatójának, Bakk Vitális Kingának, a kiutazáshoz szükséges anyagi támogatásért.

Kelemen Katalin, a Szeretetiskola tanítónője