2021.10.15 – Bolyai Matematika Csapatverseny

Bolyai Matematika Csapatverseny

“Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.”(Bolyai János)

2021. október 15-én került sor a  Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójának megrendezésére. A járványügyi helyzetre való tekintettel, a verseny online térben zajlott.

A verseny célja: segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. A verseny lehetőséget teremt arra, hogy a versenyzők átéljék az együtt gondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

Iskolánkból 18 csapat nevezett be, ezek közül hat bekerült a megye évfolyamonkénti legjobb 10 csapata közé: Szív – III.C, MateGól, Gofri és Hörcsög – IV.B, Pindur Pandúrok – V.A, Villámok – VI.A.

A legjobb eredményt a III. C  és IV. B osztályos MateGól, illetve Szív csapatok tanulói érték el, akik meghívást kaptak a megyei díjkiosztó ünnepségre.

 A III.C osztályos tanulók csapata, Egyed Hunor, Kató Áron, Pastor Máté és Sütő Ábel, III. helyezést ért el, a IV.B osztályosok, Jakab Ágnes, Kelemen Henrietta, Pánczél Tímea és Sós Réka, pedig dicséretben részesültek.

          Gratulálunk a gyerekeknek a kitartó munkájukért!