2021.05.30 – Hajnal Akar Lenni

Nepdaleneklesi verseny1

HAJNAL AKAR LENNI KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENY

ÉS KÓTA NÉPZENEI MINŐSÍTŐ – 2021

 

A Kallós Zoltán Alapítvány a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) szakmai támogatásával 2021. május 30-án szervezte meg a XXVII. Hajnal Akar Lenni (HAL) Kárát-medencei népdaléneklési versenyt és KÓTA Aranypáva Népzenei Minősítőt Kolozsváron.

A rangos versenyre több, mint 60 versenyző érkezett az ország különböző területeiről és Magyarországról is, akik egy előválogatás után kerültek be a döntőbe. Az előválogatóra egy dalcsokor videófelvételét kellett elküldeni a szakmai zsűrinek, illetve a döntőre is egy dalcsokorral kellett készülni. A verseny kiírása alapján egyéni, páros, illetve csoportos produkcióval mutatkozhattak be a versenyzők.

Kézdivásárhelyről és Kézdiszentkeresztről 13 versenyző vett részt a rangos rendezvényen csoportos és egyéni produkciókkal, Gábor Judit és Füleki Katalin tanítónők irányításával.

Iskolánkat két diák képviselte: a Rezeda népdalcsoport tagjaként Pap Anna II. A. osztályos tanuló, a Nefelejcs népdalcsoport tagjaként pedig Finta Fruzsina VI. A. osztályos tanuló.

A verseny magas színvonalát az előválogatás is meghatározta, a döntőbe jutott versenyzők kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Versenyzőink kitűnően szerepeltek. Mind a Rezeda népdalcsoport, mind pedig a Nefelejcs népdalcsoport Arany minősítést kapott.

Szeretettel gratulálunk a kitartó munkáért, bátor kiállásért és a szép éneklésért! Öröm számunkra, hogy vannak gyerekek, akik szívügyüknek tekintik a népdaléneklést.

 

 

Füleki Katalin tanítónő