BESZÁMOLÓK, EREDMÉNYEK

A IV. A OSZTÁLY KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉSE 2018-BAN

            Az idei tanévben is a IV. A osztály közössége tudatosan készült karácsony ünnepére. A készülődést az első adventi gyertyagyújtáson való fellépéssel kezdtük december 1-jén, ahol a gyerekek két adventi ének előadásával tették szebbé a közös ünnepet.

Adventi gyertyagyújtás a város főterén

Ebben az adventi időszakban mindannyian figyeltünk arra, hogy másoknak örömet szerezzünk, odafigyeljünk egymásra, mosolyt varázsoljunk megfeszített erővel dolgozó munkások, szülők, nagyszülők, pedagógusok arcára.

            Az adventi időszak minden hétköznapja egy mesével kezdődött, majd a közösen elkészített jócselekedeteket tartalmazó feladatokból mindenkinek jutott egy az adventi időszak egy-egy napjára. Minden nap egyvalaki kapott feladatot, amiről másnap beszámolt, hogy hogyan sikerült teljesítenie.

December 19-én a Boldog Özséb Templomban tartottuk meg karácsonyi előadásunkat a szülők, nagyszülők és sok érdeklődő jelenlétében. A gyerekek 16 népszerű és modern feldolgozású karácsonyi dalt énekeltek el, majd 13 dalt furulyán is bemutattak.

Szereplés a Boldog Özséb Templomban

December 20-án délelőtt Babos Ani, dekorációs szakember vezetésével gyönyörű adventi ajtó- és asztali díszeket készítettünk karácsonyi ajándékként. Ezen kívül fonalgrafikával díszített karácsonyi üdvözlőlapokat is készítettek a gyerekek.

Ajtó- és asztali díszek

December 21-én délelőtt ellátogattunk a Zarah Moden nadrággyárba, ahol a munkásokat örvendeztettük meg karácsonyi dalainkkal.

A Zarah Moden nadrággyárban

December 21-én este pedig a Karácsonyi Gyermekvárosban került sor az osztály karácsonyi előadására, melyen jelen voltak a szülők, nagyszülők és sok-sok érdeklődő.

Ünnepi előadás a Karácsonyi Gyermekvárosban

December folyamán egy maradandó karácsonyi ajándék, emlék készült. A karácsonyi műsor dalait és furulyajátékát sikerült egy karácsonyi albumon rögzítenünk Szabó István zenész-technikus segítségével. Sok-sok óra felkészülés, odaadó, kitartó munka, gyakorlás, lemondás van a hátterében ennek a produkciónak. Annak az élménynek a megtapasztalása, hogy mi magunk lehetünk ajándék, megteremtette bennünk az ünnep hangulatát, megmutatta mindannyiunknak a karácsony lényegét, értékét.

A CD hanganyagának rögzítése a stúdióvá alakult osztályteremben

Nem található automatikus leírás.

Nem található automatikus leírás.

 

https://www.hirmondo.ro/eletmod/cseperedo/karacsonyi-ajandek/

 

Tanítónő:

Füleki Katalin