BESZÁMOLÓK, EREDMÉNYEK

BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY

            A Bolyai Matematika Csapatverseny 2004-ben került legelőször megrendezésre Budapesten, középiskolai tanárok kezdeményezésére, V-VIII. osztályos diákok évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai számára. A következő években egyre többen csatlakoztak a versenyhez Magyarország minden megyéjéből, majd Erdélyből Kovászna, Hargita, Bihar, Kolozs és Szilágy megye diákjai is bekapcsolódtak. Az utóbbi években a III-IV. osztályosok is részt vehetnek a versenyen. A verseny egy írásbeli feladatsor megoldásából áll. Évfolyamonként a legtöbb pontszámot szerzett csapat részvételt nyer a Kárpát-medencei döntőre.

            Iskolánkból 14 csapat 55 diákja vett részt a megyei fordulón: 1 negyedikesekből álló csapat, 5 ötödikes2 hatodikos4 hetedikes és 2 nyolcadikos csapat. A 14 csapatból 5 csapat az első tíz helyezett között végzett.

            A megyei díjkiosztó ünnepségen kategóriánként az első hat helyezett csapatot és a felkészítő pedagógusokat díjazzák. Iskolánk negyedikes, valamint az egyik nyolcadikos csapata meghívást kapott erre az eseményre. Mindkét csapat a 6. helyen végzett.

IV. A. osztály csapatának tagjai:

Bán Krisztián, Finta Fruzsina, Jakab Nóra, Prunel Krisztián

Felkészítő: Füleki Katalin tanítónő

            A VIII. A. osztály csapatának tagjai:

Tóth Zsófia, Kerekes Csongor, Puskás Cynthia-Laeticia

            Felkészítő: Istók Éva matematika tanárnő

            Mindannyiuknak gratulálunk!